Homepage Nieuws Projecten Contacten Offerte Vacatures
 


Nieuws
Vlinderbos school techniek project
23-04-2013

TECHNIEK OP VLINDERBOS

De afgelopen weken is er op Jenaplanbasisschool Vlinderbos gewerkt aan een project over techniek. In de groepen stonden de vragen van kinderen centraal. In de basisbouw werd met de jongste kinderen gekeken naar de werking van een klok en hebben de kinderen door de hele school ontdekt welke voorwerpen magnetisch zijn. De kinderen van groep 3 en 4 hadden vragen over constructies en zijn druk bezig geweest met het bouwen van allerlei verschillende bruggen. De midden- en bovenbouwers waren erg geïnteresseerd in elektriciteit. Door allerlei proefjes leerden ze hoe elektriciteit werkt.

Daarnaast waren er op het schoolplein twee bouwketen neergezet door de firma’s Mulckhuijse en van Scheppingen. Hierin konden de kinderen naar hartenlust timmeren. Er ontstonden hele creatieve bouwwerken door de timmermannen en –vrouwen in spe. Zo zagen we kinderen lopen met een zelfgemaakte hijskraan, houten hond en in menig huis hangt een nieuwe kapstok.

De leerlingen van groep 7 en 8 hadden tijdens het project een techniekdag met medewerking van Otib. Er kwam een megagrote vrachtwagen; de technobiel en in de speelzaal stonden allerlei technische stands, zoals solderen en kraanrubbers vervangen.

 

Het project werd afgesloten met een inloopavond, waarbij de kinderen vol enthousiasme samen met hun ouders en andere belangstellenden actief bezig waren met techniek, zoals een band plakken en een auto laten rijden op elektriciteit.

We kijken terug op een zeer geslaagd project mede dankzij de inzet van vele ouders en de bijdragen van diverse bedrijven.

www.0297-online.nl/nieuws/22994/techniek-op-vlinderbos

 

 

 
 
Terug
Laatste nieuwtjes
 Teylersplein Nieuwveen
Teylersplein Nieuwveen

Transformatie voormalige Rabobank naar 25 Appartementen, in Nieuwveen gaan wij op de 1e en 2e ...
Lees meer

 De Wittenstraat
De Wittenstraat

De Wittenstraat Amsterdam is in de laatste fase van de afbouw. De kozijnen zijn vervangen, de ...
Lees meer

 Fase 2 Molenpoortstraat S\' Heerenberg
Fase 2 Molenpoortstraat S\
Fase 2: Molenpoort S\'Heerenberg nu ook zichtbaar. Na een aantal weken van voorbereiding is het n...
Lees meer
 © H.M. van Scheppingen b.v. | 0297 - 285379 | info@vanscheppingen.nl | Website by A-side media